Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Atslēgvārdi
Sāk darboties jauns portāls cīņai ar krīzi – Nekrize.lv
Publicēts 15. jūlijā, 2009.
Šodien sācis darboties jauns portāls www.nekrize.lv, kura mērķis ir laikā, kad visapkārt dzirdama žēlošanās un negatīva informācija par arvien pieaugošo krīzi, ļaut cilvēkiem iepazīt citu cilvēku pozitīvo pieredzi un uzņēmību krīzes apstākļos, uzzināt atbildes uz jautājumiem, kuras viņi nesaņem vai baidās prasīt citur, un – dalīties savās labajās idejās un ieteikumos, kā ātrāk un veiksmīgāk tikt galā ar krīzi.

Katram no mums ir tuvāki vai tālāki paziņas, draugi vai radinieki, kas zaudējuši darbu, daudzus cilvēkus skārusi ienākumu samazināšanās. Un tomēr  – arī šajā laikā ir cilvēki, kas negaužas un nepadodas, bet meklē jaunas iespējas un īsteno idejas, kas prātā bijušas jau ilgāku laiku. Ar jaunā portāla palīdzību mēs gribam popularizēt uzņēmīgo cilvēku idejas un dzīves uztveri, lai arī citi līdzcilvēki atrastu iespēju izprast esošo situāciju un uzsākt aktīvi un konstruktīvi rīkoties.

 

Portāla izveides ideja pieder DnB NORD Bankai, kas vasaras sākumā veica pētījumu, lai noskaidrotu, kādi jautājumi patlaban visvairāk satrauc sabiedrību un vai cilvēkiem pietiek informācijas par šīm problēmām. Minēto neskaidro jautājumu vidū bija bažas par zaudētu darbu, dažādām sociālajām garantijām un valsts nostāju attiecībā pret tām, kā arī daudzkārt pieminēti tādi termini kā valsts bankrots, devalvācija u.c.

 

Tai pašā laikā liela daļa aptaujāto arī atzinuši, ka publiskajā telpā pieejamā informācija par šiem jautājumiem ir nepietiekama, un norādījuši, ka vislabāk un ērtāk būtu nepieciešamo informāciju un skaidrojumus saņemt interneta vidē. Internetam priekšroka tiek dota arī tādēļ, ka tas ir nosacīti anonīms – vairums jautājumu, kas cilvēkus patlaban uztrauc, ir gana sensitīvi, un nereti cilvēki baidās iet uz attiecīgajām iestādēm un noskaidrot, kā konkrētā situācija viņus var ietekmēt un kādas ir viņu tiesības.

 

Minētā aptauja rosinājusi izveidot jaunu, daudzpusīgu interneta portālu, kura galvenais mērķis ir rast atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem, uzzināt, kā ar līdzīgām situācijām tiek galā citi, dalīties savā pieredzē un saņemt atzītu tautsaimniecības, socioloģijas, finanšu nozares u.c. jomu ekspertu viedokļus par to, kā iespējami veiksmīgāk pārvarēt šo krīzi.

 

Nekrize.lv piedāvās saviem apmeklētājiem arī regulāri piedalīties konkursos par veiksmīgākajām krīzes laikā tapušajām idejām – piemēram, ekonomiskāko un interesantāko šīs vasaras ceļojumu.

 

Protams, mēs gaidīsim ikviena portāla apmeklētāja ieteikumus, idejas, viņiem zināmos pozitīvos stāstus par veiksmīgiem krīzes laika risinājumiem un citus ierosinājumus. Šī lapa ir paredzēta, lai ikvienam no mums palīdzētu gan praktiski, gan ar zināmu iedvesmu un optimisma devu. Radīsim to kopā!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: